Ultima ediție a Campionatului Național de atletism pentru juniori Under 16, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Craiova, a adus rezultate foarte bune pentru sportivii suceveni. Astfel, Alexandru Prâsneac, de la CSM Dorna Vatra Dornei, a reușit să urce de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, în probele de 800 și 1.500 de metri.

„Alexandru a luat ambele curse pe cont propriu și a trecut linia de sosire la mare distanță de următorii clasați. Sunt foarte mulțumit de progresul său și mă aștept ca la următoarele competiții să bată recordurile naționale”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

Tot două medalii de aur și-a trecut în palmares și Dragoș Mihai Negoiță, atlet cu dublă legitimare CSM Dorna Vatra Dornei / Atletico Slănic. Negoiță s-a impus la 1.500 metri garduri și la 3.000 de metri.

Campion al României a devenit și Ștefan Ioan Cimpoieș, de la CSM Suceava, în proba de 5.000 de metri marș, în vreme ce Elisabeta Chirilă, o altă sportivă antrenată de Radu Mihalescu, s-a clasat a doua la 3.000 de metri marș.