Un incendiu care s-a manifestat violent la anexe din lemn a provocat pagube și multă panică, la Calafindești. Alarma de incendiu s-a dat duminică, în jurul orei 17.00, de către un minor de 17 ani, care se afla singur.

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți și ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Calafindești, au intervenit cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor, în gospodăria din Calafindești ardeau generalizat o șură și o magazie, cu pericol de propagare la casa de locuit, la o bucătărie de vară și la locuințele învecinate.

Personalul medical SMURD a acordat ajutor medical pentru trei femei (cu vârste de 66, 70, respectiv 75 de ani) care suferiseră atacuri de panică. Cele trei au fost stabilizate, fără a fi nevoie să fie transportate la spital.

Focul a fost deosebit de violent la anexe, însă din fericire a fost oprit înainte de a afecta casa de locuit.

Pompierii transmit că au ars cele două anexe gospodărești pe o suprafață totală de aproximativ 180 de metri pătrați. Au mai ars aproximativ 15 metri cubi lemn de foc, o tonă de brichete din rumeguș, unelte gospodărești și altele. Focul a mai degradat pereții bucătăriei de vară pe o suprafață de 20 de metri pătrați și bunuri casnice.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat”, au stabilit pompierii militari. 

Incendiul a fost lichidat în totalitate la ora 20:45. Pompierii au salvat casa de locuit, o bucătărie de vară și locuințele învecinate.