Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că România ar urma să înregistreze cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Angelica Fădor a explicat că potrivit datelor ajustate sezonier, Produsul Intern Brut al României estimat pentru primul trimestru din 2021 a fost de 286,198 miliarde de lei, în creștere, în termeni reali, cu 2,9% față de trimestrul IV din 2020 și cu 0,1% față de primul trimestru din 2020, potrivit datelor provizorii ale Institutului Național de Statistică. Fădor a arătat că acest lucru înseamnă că la sfârșitul primului trimestru, România a recuperat deja pierderile cauzate de criza economică globală din 2020. Ea a subliniat că dintre țările UE, doar Estonia, Irlanda și Lituania au mai reușit această performanță. De asemenea, deputatul PNL de Suceava a spus că faţă de estimările Institutului Naţional de Statistică, această creştere este mai mare cu 0,1%.

Angelica Fădor a remarcat faptul că veștile bune de la INS confirmă previziunile interimare făcute de Comisia Europeană care a anunțat recent că România va avea cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. „Potrivit Comisiei Europene, economia României va crește cu 7,4% în 2021 și cu 4,9% în 2022, după ce în luna mai se estima un avans de 5,1% anul acesta și de 4,9% anul viitor, conform previziunilor interimare din vara anului 2021, publicate de Comisia Europeană. Performanța economiei românești a fost solidă în primul trimestru din 2021, iar PIB-ul a crescut în ritm trimestrial cu 2,8%, sprijinit în principal de consumul privat și de investiții”, a declarat deputatul liberal.  

Angelica Fădor a subliniat faptul că având un plus de 7,4% estimat, România ar urma să înregistreze cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, cu mult peste media de +4,8 a creșterii din UE. De asemenea, ea a declarat că analiștii apreciază că din creșterea economică de până acum, două treimi reprezintă recuperarea căderii din 2020 și o treime reprezintă creștere reală.