Cea de-a doua zonă de agrement a municipiului Suceava este deschisă oficial, de vineri, transformarea unei zone virane într-un parc de relaxare și petrecere a timpului liber fiind făcută cu fonduri europene și o contribuție de numai 2% de la bugetul local.

Recepția lucrărilor a fost făcută vineri, 22 octombrie, în prezența viceprimarului Lucian Harșovschi, care a lansat sucevenilor invitația de a veni să descopere ce s-a făcut acolo pentru ei: “O nouă zonă de agrement, de relaxare și deconectare de la agitația orașului pentru suceveni! Pe malul râului Suceava au fost finalizate lucrările noii zone de agrement, care îi așteaptă acum pe toți sucevenii, mici și mari, singuri sau împreună cu familia și prietenii, să descopere și să participe la diverse activități în echipă sau individuale.
Parcul se întinde pe o suprafață de 155.560 mp, pe care s-au amenajat: spații verzi (140.050 mp), alei pietonale și piste pentru bicicliști (9.755 mp), un teren de tenis de câmp, 2 terenuri de badminton/volei, o platformă de fitness și o platformă pentru evenimente culturale.
Întreaga zonă este dotată cu mobilier urban, sisteme de iluminat prin corpuri tip spot îngropate, sisteme de irigații și va avea acoperire Wi-Fi.
Valoarea eligibilă a proiectului european este de 16.004.595,86 lei, cu o contribuție a primăriei de 2%.
Dincolo de toate discuțiile cu privire la această investiție, sunt sigur că de noua zonă de agrement se vor bucura foarte mulți suceveni!”.
Lucian Harșovschi a ținut să precizeze că toată suprafața nou construită se află în zona de protecție la inundații a râului Suceava.