Doi suceveni au murit în urma unor accidente groaznice petrecute sâmbătă, 13 noiembrie, zi considerată cu ghinion de cei superstițioși. Un accident s-a produs în pădure iar celălalt într-o gospodărie în care persoana care a decedat toca strujeni.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani și-a găsit sfârșitul după ce un arbore a căzut accidental peste el, în partida în care victima lucra ca muncitor forestier. Sâmbătă, în jurul orei 11.00, polițiștii de la Secția Rurală Mălini au fost sesizați prin 112 cu privire la un accident de muncă produs în satul Păiseni, comuna Cornu Luncii. Din păcate, Vasile Cojocaru, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit inconștient de personalul medical ajuns la fața locului, fiind declarat decedat. Conform primelor cercetări ale poliției, bărbatul de 39 de ani era angajat ca muncitor necalificat la o firmă cu sediul în Mălini, cu punct de exploatare în Sasca Mare. La momentul tragediei, la fața locului erau trei muncitori. Din primele cercetări rezultă că muncitorul de pe TAF a tras cu utilajul un arbore care era asigurat de bărbatul care a decedat, un procedeu uzual. În căderea controlară, arborele tras a atins însă un alt copac care era tăiat, însă nu era doborât. Arborele atins a avut o cădere necontrolată, lovind victima în cap. Polițiști au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ,,uciderea din culpă” și continuă ancheta, sub coordonarea unui procuror. În cauză a fost dispusă și efectuarea necropsiei.

• Moarte groaznică pentru un bărbat prins într-un tocător de strujeni

A doua tragedie s-a înregistrat la Straja. În jurul orei 12.30, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată prin 112 de către un bărbat din Straja, care a relatat că l-a găsit decedat, într-o anexă gospodărească, pe Dumitru Burac, în vârstă de 57 de ani, din Straja. Bărbatul venise la casa surorii sale, pentru a o ajuta la treburile gospodărești. Bărbatul de 57 de ani tăia strujeni cu ajutorul unui tocător mecanic și și-a agățat halatul cu care era îmbrăcat într-o roată a mecanismului. Halatul prins în puternicul mecanism a provocat ștrangularea bărbatului. Din păcate, bărbatul de 57 de ani nu a mai putut fi ajutat, tragedia petrecându-se extrem de repede. La fața locului a ajuns și un echipaj SMURD, care a constatat decesul bărbatului. Un tehnician criminalist din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a făcut cercetare la fața locului, stabilind cum s-a produs, în mare, teribilul accident. Polițiștii nu au de principiu dubii cu privire la producerea acestui groaznic accident. S-a constatat faptul că nu sunt urme vizibile de violență pe corp, iar în anexa gospodărească nu au fost identificate urme care să creeze vreo suspiciune. Lămuriri suplimentare sunt așteptate și de la medicul legist care a efectuat necropsia. Conform procedurilor, și în acest caz a fost deschis un dosar penal, pentru ucidere din culpă.