UPDATE

Chiar în timp ce primarul Bogdan Loghin anunța în cadrul unei conferințe de presă măsura sistării gazului metan, lucrurile s-au schimbat radical. Cel puțin pentru moment. Mai exact, cei de la Nord Gaz au decis să reia furnizarea gazului metan, astfel încât căldura și apa caldă vor reveni în casele rădăuțenilor. Măsura este valabilă însă doar până luni, asta dacă în cele două zile din weekend nu se va întâmplat altceva.

Situație delicată în municipiul Rădăuți, unde peste 4.000 de locuințe racordate la sistemul centralizat au rămas fără căldură și apă caldă. S-a ajuns în această situație ingrată după ce societatea Nord Gaz a decis să sisteze furnizarea gazului metan către centrala orașului.

Bogdan Loghin, primarul din Rădăuți, a precizat că lucrurile s-au precipitat în ultimele două săptămâni, iar plăți către Nord Gaz s-au făcut în baza unei înțelegeri. O tentativă de a sista furnizarea gazului metan a existat și vinerea trecută, dar în final Primăria Rădăuți și Nord Gaz au ajuns la o înțelegere, ceea ce nu s-a mai întâmplat și acum. În afara celor peste 4.000 de familii care vor sta în frig, sistarea furnizării gazului metan va afecta 13 instituții publice și 134 de agenți economici. Problema este că temperaturile nocturne din Rădăuți au scăzut constant în ultima perioadă sub pragul de îngheț, astfel încât lipsa căldurii și a apei calde va fi un șoc extrem pentru mii de familii. Deocamdată, nu se știe când va fi reluată furnizarea gazului metan și când situația va reveni la normal pentru populația și agenții economici racordați la sistemul centralizat de încălzire din Rădăuți.