Aproape 1.500 de pachete de țigări de contrabandă au ajuns în zona Vicovu de Sus cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni, despre care polițiștii de frontieră spun că ar fi o dronă. Transportul a avut loc miercuri seară, în jurul orei 19.00, iar aparatul a fost auzit de polițiștii de frontieră, care au mers în direcția unde drona a lăsat marfa și apoi s-a întors în Ucraina. La fața locului au fost descoperite, abandonate, trei colete care conţineau țigări de contrabandă. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.490 de pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 17.500 de lei.

Tot miercuri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au descoperit abandonate trei colete cu țigări, de proveniență Duty-Free. Baxurile cu țigări au fost descoperite în apropierea localității Straja, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 6.418 pachete de țigări, în valoare de aproximativ 75.000 de lei.

Ziua de miercuri a fost cu ghinion pentru un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, se afla la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina, și dorea să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Pentru că aveau informații că în interior se găsește marfă de contrabandă, poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali a efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor. În peretele despărțitor dintre compartimentul marfă și pasageri erau ascunse 3.700 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană. Țigările în valoare totală de 55.550 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost amendat cu10.000 de lei.