Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina desfășoară în perioada noiembrie – decembrie 2021 o campanie de informare și conștientizare a implicațiilor traficului de persoane în rândul minorilor din județul Suceava.

Campania se desfășoară în cadrul proiectului „REACT – Anti – trafic minori Suceava”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Suceava.

Prin intermediul acestui proiect, ne-a spus asistentul social Raluca Iacob, cel puțin350 de elevi și 14 cadre didactice din școlile și liceele sucevene vor fi implicate în cadrul activităților desfășurate.

Cadrele didactice vor participa la o serie de întâlniri și sesiuni de instruire susținute de specialiști în domeniul traficului de persoane, ceea ce contribuie la creșterea gradului de informare a acestora, cât și a capacității de recunoaștere a formelor acestui fenomen.

Elevii vor fi implicați într-o campanie de conștientizare prin intermediul artei (grafică și pictură), mesajele exprimate de aceștia fiind ulterior utilizate în cadrul unei campanii se sensibilizare a publicului larg cu privire la problematica traficului de minori.

Seria de activități va fi încheiată cu o succesiune de activități de tip flash – mob prin intermediul cărora vor fi transmise mesaje de susținere către copiii victime ale traficului de persoane. Aceste activități sunt programate pentru luna Decembrie a anului 2021.

Înscrierea unităților școlare este posibilă, în perioada 1-12 noiembrie 2021, prin completarea formularului de înscriere disponibil online la adresa: https://forms.gle/8GUs2gkVRFyriCrh6

Pentru mai multe informații, telefon: 0743-422.055 sau adresa de e-mail: bucovinainstitute.office@gmail.com.

Persoană de contact: Raluca Iacob – asistent social.