Municipalitatea suceveană vrea să obțină energie electrică, din energia solară, amenajând un parc fotovoltaic pe o suprafață de 30 de hectare.

„Pe PNRR vrem să facem un parc fotovoltaic la Termica, acolo unde avem groapa de zgură, pe o suprafață de 30 de hectare. Deja am scos la licitație realizarea documentației pentru o sumă de 131.000 lei plus TVA”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Câștigătorul licitației va realiza inclusiv studiile de teren, studiul geo, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, documentația pentru avize și acorduri. Edilul sucevean a precizat că marele avantaj pentru realizarea acestei investiții este acela că în zona Termica sunt deja toate utilitățile.

„Parcul fotovoltaic este un proiect al viitorului și avem toate șansele să-l implementăm cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a concluzionat Ion Lungu.

Amenajarea unui parc fotovoltaic la Termica este avantajată și de prezența stației electrice de 110 KV, prin care se furnizează energie electrică în sistemul național.