Prim-vicepreședintele PNL și liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că PNL nu își dorește o creștere a taxelor și impozitelor și nici pedepsirea celor care acumulează cinstit capital. Gheorghe Flutur, care este reprezentantul PNL la negocierile cu PSD pe programul de guvernare, a spus că până în momentul de față au fost parcurse zece domenii de activitate, printre care cele fiscal-economic, transporturi, fonduri europene sau agricultură. După ieșirea de la negocieri, Flutur a precizat că în ceea ce privește domeniul fiscal, „sunt lucruri la care ne înțelegem, sunt lucruri la care mai urmează niște discuții”. Liderul PNL Suceava a subliniat faptul că PNL susține în mod clar ca taxele și impozitele să nu crească în perioada următoare. „Ne vom ține de acest angajament. Și în al doilea rând vorbim de păstrarea cotei unice. Aici au apărut niște ușoare discuții între noi și cei din PSD, care cer această impozitare progresivă, dar vor mai avea loc discuții pentru clarificarea avantajelor pentru mediul de afaceri, pentru dezvoltarea economică a acestei țări”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a arătat că PNL nu este de acord nici cu suprataxarea marilor averi. Astfel, Flutur consideră că cei care au acumulat în mod cinstit capital nu ar trebui să fie pedepsiți. „Noi, liberalii, nu vrem să-i sancționăm din punctul acesta de vedere pe cei care capitalizează. Sigur că aici fiecare poate să spună cum crede. Dar eu cred că noi trebuie să fim foarte sinceri cu electoratul. Noi trebuie să încurajăm și acumularea cinstită de capital din această țară, nu să te pedepsesc dacă ai avut curajul să ai un anumit capital”, a mai precizat prim-vicepreședintele PNL.

Gheorghe Flutur a mai afirmat că personal i-a întrebat pe cei din PSD care ar fi impactul bugetar dacă impozitarea ar fi progresivă, el precizând că social-democrații i-au transmis că încă nu au o simulare cu privire la acest aspect.