Trotinetele electrice puse la dispoziție spre închiriere de Primăria Suceava și-au încheiat activitatea pentru anul acesta, urmând să fie puse din nou la dispoziția celor interesați din primăvară.

Viceprimarul Lucian Harșovschi, care a anunțat finalul sezonului de funcționare al acestor mijloace de transport public individual, a oferit și o serie de date referitoare la utilizarea lor de către suceveni și turiști.

„Suceava EcoRide - peste 6.000 de conturi create în aplicație, peste 30.000 de km parcurși, cu încasări de 96.590 lei în 7 luni de activitate. Serviciul de închiriere a trotinetelor electrice își suspendă activitatea până în primăvară, când vremea va deveni mai prietenoasă.

Banii neutilizați din portofelul electronic se reportează pentru sezonul următor.

Mulțumim tuturor celor care susțin această formă alternativă de transport ecologic”, a spus Lucian Harșovschi.

Ca o curiozitate, trotineta cu 40 a fost cea mai utilizată din toate, având 1441 km parcurși.

Municipalitatea suceveană este una dintre puținele orașe din țară care pune la dispoziția cetățenilor/turiștilor un sistem propriu de închiriere trotinete electrice, la cele mai mici tarife de pe piață.

În total, în municipiul Suceava sunt puse la dispoziția celor interesați 50 de trotinete electrice și 12 standuri cu porturi de încărcare.

Tariful este de 50 de bani pentru pornire și 40 de bani/minut. În cazul în care utilizatorul parchează trotineta în stand, se aplică o reducere, ajungând la 30 de bani/minut. Programul de funcționare, valabil până pe 8 noiembrie, a fost de luni până duminică, între orele 07:00-21:30.