La inițiativa inspectorului școlar general adjunct, prof. Ciprian Anton, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a organizat marți, 9 noiembrie, ședința de instruire cu directorii, în sistem online, cu tema „Cum ne protejează vaccinurile de boala COVID-19: Importanța vaccinării pentru personalul angajat al unităților școlare și elevi în contextul pandemic actual”.
Activitatea a avut ca scop „transmiterea informației științifice referitoare la protecția oferită prin vaccinare și importanța imunizării indusă de vaccinare în declanșarea răspunsului imun al organismului atunci când vine în contact cu virusul SARS-CoV-2”.
La această activitate online a fost invitată dr. Monica Terteliu Băițan, medic specialist boli infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, care a explicat participanților modul în care acționează vaccinurile împotriva COVID-19 în pregătirea sistemul imunitar al unei persoane pentru a recunoaște ulterior virusul și a apăra organismul de forme severe de boală. „Vaccinarea asigură reîntoarcerea la o viață normală, la care toți cu siguranță sperăm. Vaccinarea protejează persoanele care intră în contact cu virusul de a dezvolta forme severe de boală care să necesite spitalizare și admisia în secția de terapie intensivă. Doar împreună, cu participarea și responsabilizarea tuturor, părinți, elevi, profesori, medici, vom putea învinge pandemia”, a explicat dr. Terteliu.
Inițiator al activității, inspectorul școlar general adjunct prof. Ciprian Anton a menționat că „în sprijinul campaniei de vaccinare este importantă organizarea unor activități de informare din partea specialiștilor, astfel încât să fie responsabilizat fiecare angajat al școlii sucevene în ceea ce privește decizia de vaccinare”.
Caravana vaccinării, la Colegiul Silvic
În acest context, al luptei cu virusul SARS-CoV-2, IȘJ Suceava a anunțat că și Caravana vaccinării a ajuns marți la Colegiul Silvic Bucovina Câmpulung Moldovenesc. Din cadrul acestui colegiu, s-au vaccinat 28 de elevi cu prima doză, alături de 8 profesori. Inspectorul școlar general, prof. Grigore Bocanci, a precizat că „este necesară continuarea campaniei de vaccinare în școli, mai ales în contextul aplicării Ordinului Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr. 5558/2389 din 5 noiembrie 2021, care prevede că trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face în situația atingerii procentului de 60% personal vaccinat. Ne dorim ca la următoarea raportare săptămânală din ziua de vineri, cu situația personalului vaccinat din școli, să crească procentul unităților de învățământ care își reiau cursurile cu prezența fizică”.
Comentarii