Un bărbat din Bilca a fost evacuat de polițiști de la domiciliu după ce și-a lovit nevasta de mai multe ori cu o curea. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 23.50, polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au fost sesizați de către o femeie din Bilca, care a cerut ajutor, reclamând că a fost agresată fizic de soțul ei.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că la domiciliul comun locuiesc mai multe persoane, inclusiv fiica soților.

Din cercetări a rezultat că, în jurul orei 23.30, femeia a fost lovită de mai multe ori cu o curea la nivelul brațelor, suferind echimoze.

Bărbatul, găsit la domiciliu sub influența alcoolului, nu a recunoscut agresiunea. 

În baza celor constatate la fața locului polițiștii au stabilit că există un risc asupra integrității victimei, astfel că au emis un ordin de protecție valabil 5 zile.

Soțul a fost evacuat din locuință și i s-a adus la cunoștință în scris că nu are voie să se apropie de soție, la mai puțin de o sută de metri, cel puțin în următoarele 5 zile.  

În baza plângerii depuse de femeie a fost deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.

Polițiștii au informat-o pe femeie că dacă dorește un ordin de protecție pe termen mai lung trebuie să se adreseze instanței de judecată.