Un șofer în vârstă de 60 de ani, aflat în stare avansată de ebrietate, a fost depistat de polițiști după ce un apel la 112 a sesizat că pe drumul județean din Ipotești un autoturism este oprit pe partea carosabilă și încurcă circulația. Martorul a mai sesizat că bărbatul de la volan nu are nici o reacție, părând a fi sub influența băuturilor alcoolice.

S-a întâmplat luni seară, în jurul orei 18.15, la locul sesizării deplasându-se echipajul de serviciu de la Secția Rurală Ipotești.

La fața locului, pe sensul de circulație dinspre Suceava spre Ipotești, a fost identificat un autoturism Dacia Logan care staționa, cu farurile și motorul pornite. În interior era un bărbat care părea a fi în evidentă stare de ebrietate.

Bărbatul a fost condus de polițiști la sediul Postului de Poliție Ipotești, aflat în apropiere.

S-a stabilit că este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Suceava, care a fost verificat cu etilotestul, rezultând concentrația de 1,01 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Suceveanul a fost dus de polițiști la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Alcoolemia în sânge se va cifra, în mod normal, în jurul valorii de 2 la mie.

Polițiștii au deschis dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului.