Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava participă pentru prima dată în FNT cu spectacolul Cântăreața Cheală, de Eugène Ionesco, în regia lui Alex Bogdan și scenografia lui Tudor Prodan. Spectacolul este programat în cadrul secției „Clasic. Recreat” și va fi disponibil pentru vizionare pe 11 și 12 noiembrie, începând cu ora 00:00, în mediul online, pe www.fnt.ro.

„Cântăreața Cheală” este una dintre cele mai importante piese ale marelui dramaturg Eugène Ionesco, este creația care a marcat începuturile teatrului absurdului și a avut premiera la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava în datele de 16, 17 și 18 aprilie 2021. 

Din distribuția spectacolului fac parte: Cătălin Ștefan Mîndru, Clara Popadiuc, Cosmin Panaite, Delu Lucaci, Diana Lazăr, Răzvan Bănuț și copiii Răzvan Bocăneț și Tamara Ursache.

Accesul la toate manifestările din cadrul FNT 31 este gratuit, spectacolele pot fi vizionate timp de 48 de ore, online – www.fnt.ro, on-air sau live, în perioada 6-14 noiembrie 2021.

 

„Cântăreața Cheală”, online dar și în sală, cu spectatori

Spectacolul „Cântăreața Cheală” se va juca live, pe scena teatrului sucevean, în datele de 11 și 12 noiembrie, ora 18:00, în cadrul FNT 31. Reprezentațiile live se desfășoară în regim obișnuit, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară, iar biletele se pot achiziționa atât de la casieria teatrului, cât și online, de pe www.blt.ro.

Spectacolul pe care teatrul sucevean îl prezintă în cadrul FNT 31 este dedicat fostului manager al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Carmen Veronica Steiciuc. În calitate de director general și apoi manager, Carmen Veronica Steiciuc a construit cea mai importantă instituție de spectacole a judeţului Suceava - Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava. Poetă, publicistă, teatrologă, organizatoare de festivaluri literare şi teatrale, manager de teatru, Carmen Veronica Steiciuc a fost un valoros om de cultură al Bucovinei. A visat la înfiinţarea unui teatru la Suceava şi a reuşit. Întreaga sa viaţă a fost practic încununată cu acest proiect de suflet, de care a fost mândră şi pe care l-a iubit căci i-a adus multă bucurie.

 

FNT, în format online, din cauza pandemiei

Festivalul Național de Teatru se desfășoară în perioada 06-14 noiembrie 2021, în format online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Selecționerii prezentei ediții sunt criticii de teatru: Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki și Claudiu Groza, care au ales 38 de spectacole din țară; spectacole semnificative ale stagiunii teatrale 2020-2021, producții internaționale de prestigiu, spectacole de teatru radiofonic și un număr impresionant de evenimente care vin să completeze tabloul evoluției scenei românești din ultimul an.