În decurs de numai trei zile polițiștii suceveni au efectuat 11.236 de verificări ale persoanelor aflate în carantină, izolare sau în cadrul unor acțiuni punctuale. Cu acest prilej au fost descoperite 123 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite prin lege, cele mai multe încălcând măsurile de protecție individuală sau cele privind deplasarea. Au fost controlate 337 de unități economice, pentru verificarea respectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor. Ca urmare a neregulilor descoperite au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale în baza legii privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Cuantumul total al amenzilor este în valoare de 14.000 de lei. La acțiunile de control, pe lângă polițiști au participat reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, DSP și ISU Suceava.

În cadrul controalelor se efectuează verificări cu utilizarea dispozitivelor electronice de verificare a certificatelor verzi Covid.

”Totodată, polițiștii și jandarmii informează cetățenii și administratorii de unități comerciale și cu privire la modificările legislative aduse de, implicit cu privire la noile restricții impuse pentru limitarea răspândirii SarsCov2. Având în vedere situația pandemică și modificările legislative, poliţiştii suceveni vor intensifica acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, dar și activitățile de verificare și control pentru sancționarea nerespectării legislației în domeniu”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.