Un bătrân în vârstă de 84 de ani, din comuna Baia, a fost atacat în casă, în plină noapte, de un tânăr care l-a lovit în cap și i-a cerut banii. Polițiștii au stabilit ulterior că autorul tentativei de tâlhărie este un tânăr în vârstă de 17 ani.

Pe 6 noiembrie, în jurul orei 19.45, polițiștii de la Secția Rurală Mălini au fost sesizați de către Dumitru P., în vârstă de 84 de ani, din Baia, care a relatat că în noaptea precedentă un tânăr de circa 20-25 de ani a intrat peste el în casă și l-a bătut. Se poate observa, din start, că octogenarul a făcut sesizarea foarte târziu.

Un echipaj de poliție s-a deplasat la Baia și a demarat cercetări.

Din cercetări a rezultat că în jurul orei 2.00 din noapte un tânăr a pătruns în curtea casei octogenarului, apoi a forțat ușa de la casă și a pătruns în interior. În casă, atacatorul l-a lovit pe bătrân în cap și i-a cerut să-i dea banii. Atacatorul a fugit după agresiune, fără a reuși să pună mâna pe vreun ban.

Bătrânul a fost găsit cu leziuni vizibile produse prin violență. 

Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „tentativă la tâlhărie calificată” și au început o anchetă pentru identificarea autorului.

În anchetă s-au implicat și polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Fălticeni. În seara zilei de duminică, 7 noiembrie, s-a ajuns la Vasilică P., în vârstă de 17 ani, localnic din Baia, care a fost pus sub acuzare pentru comiterea faptei.

Ulterior, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul poliției județene.

Cercetările poliției continuă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.