După un început de noiembrie însorit și cu temperaturi peste cele normale ale perioadei, meteorologii anunță schimbarea vremii, care deja s-a făcut resimțită, începând de duminică noapte.

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o informare meteo de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană înaltă, dar și de ninsori, local.

Informarea meteo este valabilă de luni, 8 noiembrie, ora 16.00, până marți, 9 noiembrie, ora 20.00.

Temporar va ploua, în general moderat cantitativ în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, unde cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 25...35 l/mp.
Din a doua parte a nopții de luni spre marți (8/9 noiembrie), la munte, în special la altitudini de peste 1400 m, va ninge și îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă.
În a doua parte a zilei de marți, 9 noiembrie, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60...70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informările.