Volumul ce poartă semnătura scriitorului și profesorului universitar Mircea A. Diaconu și intitulat ”Cernăuți. Obiecte pierdute” va fi lansat vineri, 12 noiembrie, și la Cernăuți, în fosta capitală a Bucovinei. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 12.00, la sediul Palatului Național al Românilor din orașul de pe Prut, bucurându-se de participarea Consulului General al României la Cernăuți, în Ucraina.

Văzând lumina tiparului sub egida editurii Cartier din Chișinău, volumul semnat de Mircea A. Diaconu prezintă o frescă a Cernăuțiului interbelic clădită pe anunțurile vremii apărute în frumosul oraș de pe malul Prutului. Informațiile primite de autor prin intermediul acestor știri-anunțuri din presa vremii îl conduc pe cititor într-o lume colorată și diversă. În cadrul volumului sunt trecute în revistă de la simple evenimente din viața orașului și a locuitorilor săi, la implementări ale legilor românești aflate în vigoare deja în fostul regat, norme pentru petreceri și plajă, de la tarife aplicate diverselor activități sau acțiuni ale societăților timpului, la marile concerte susținute de ”Cel mai mare maestru de vioară a timpului de astăzi”, George Enescu, în frumoasa sală a Teatrului Național din Cernăuți.

În cadrul lansării de la Cernăuți, care va fi moderată de Vasile Bâcu, vor vorbi despre volumul scriitorului Mircea A. Diaconu colegi de breaslă, precum scriitorii Maria Toacă, Dragoș Olaru și Gabriel Cărăbuș. Volum este mult așteptat pe meleagurile Bucovinei de dincolo de graniță, fiind realizat cu sensibilitate și aplecare asupra vieții acelor vremuri derulate în marea capitală a Bucovinei, ”Mica Vienă”, Cernăuți.