La mijlocul acestei săptămâni se dispută partidele din cadrul etapei a IX-a a Ligii Naționale de handbal masculin. CSU din Suceava a avut programat, miercuri după amiază, un meci dificil, pe terenul formației Potaissa Turda, una dintre echipele tari ale campionatului. Confruntarea s-a încheiat cu victoria grupării ardelene, cu scorul de 31-26. „Universitarii” au început foarte bine meciul reușind să mențină echilibrul partidei mai bine de o treime din joc. Sucevenii conduceau în minutul 23 cu 10-9 pe tabela de marcaj, însă și-au pierdut luciditatea pe finalul primei reprize, permițându-le gazdelor să intre la cabine cu un avantaj de trei goluri, 14-11.

Handbaliștii pregătiți de Petru Ghervan au revenit hotărâți de la vestiare, izbutind să se apropie la un singur gol de adversarii lor, 19-18, în minutul 44. Experiența superioară a celor de la Potaissa s-a văzut însă în momentele cheie ale partidei, gruparea din Turda impunându-se în cele din urmă la o diferență confortabilă, de cinci lungimi.

CSU din Suceava: Ștefan Grigoraș, Darius Makaria, Eduard Duman – Daniel Stanciuc (4 goluri), Robert Furak (4), Alexandru Dascălu (4), Adrian Tîrzioru (3), Alin Roșu (3), Cemal Kutahya (3), Elod Szasz (2), Leonard Ștefan (1), Adrian Urdă (1), Alexandru Juverdianu (1), Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa.

De la Potaissa, o evoluție foarte bună a avut portarul Șelaru, precum și Thalmaier sau Talas, autori a câte 6 goluri.

Duminică, cu începere de la ora 17.30, în Sala „Dumitru Bernicu”, pe „alb-albaștri” îi așteaptă un alt meci greu, împotriva formației HC Dobrogea Sud Constanța.