Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară desfășoară, până la sfârșitul anului, o serie de activităţi de promovare a voluntariatului şi de conştientizare a beneficiilor acestuia care să conducă la creşterea gradului de implicare în activităţi de voluntariat a cetăţenilor din judeţul Suceava.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul proiectului Pro Voluntariat – PRO VOL(cofinanțat de Consiliul Județean Suceava) şi implică identificarea de organizaţii neguvernamentale de pe raza judeţului Suceava care doresc să îşi facă cunoscută activitatea şi să îşi dezvolte serviciile şi programele oferite prin intermediul implicării voluntarilor.

Astfel, organizațiile neguvernamentale care doresc să își facă cunoscută activitatea se pot înscrie în cadrul proiectului prin completarea formularului de înscriere disponibil la adresa: https://forms.gle/ywrBWVsuT3rpxcmK6.

Prin completarea formularului, informațiile vor fi adăugate în cadrul ghidului de voluntariat dezvoltat prin intermediul proiectului, fiind un instument accesibil publicului larg (disponibil atât online, cât și în format fizic) care dorește să desfășoare activități de voluntariat. Acest demers constă în maparea  organizațiilor neguvernamentale active din județul Suceava ce încurajează inițiative de voluntariat.

În perioada următoare, va fi dezvoltată o platformă prin intermediul căreia persoanele interesate se vor putea înscrie ca voluntari ai organizațiilor neguvernamentale ce desfășoară activități în domenii de interes precum: social, drepturile copilului, activități pentru tineri, sprijin pentru vârstnici, sprijin pentru persoanele cu dizabilități, educație, protecția animalelor, protecția mediului, etc. 

Pentru mai multe informații despre proiect, persoană de contact din partea Asociației ACDC este Raluca Iacob, telefon: 0230.524.128, e-mail: acdcassociation@gmail.com.