Municipiul Suceava va intra de anul acesta în rândul orașelor care adoptă o strategie de creștere a gradului de spații verzi, prin amenajarea lor nu doar la nivelul solului, ci și la înălțime – pe terase, acoperișuri etc.

Un exemplu în acest sens va fi amenajarea unui „acoperiș verde” la etajul 5 al Primăriei Suceava, sub forma unei acțiuni pilot în cadrul proiectului "Health&Greenspace".

În perioada 9-10 noiembrie a avut loc în Messina/Italia, o nouă întâlnire organizată în format hibrid în cadrul proiectului care presupune planificarea și gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului de cooperare teritorială URBACT III, Primăria Suceava având o contribuție de 2%.
„La finalul fazei de implementare a proiectului, luna august 2022, municipiul Suceava va avea un Plan Local de Acțiune pentru gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi, în care vor fi definite obiective cheie, acțiuni concrete, surse de finanțare și orizontul de timp pentru implementarea acțiunilor cuprinse în Plan.
Tot în cadrul acestui proiect, sub forma unei acțiuni pilot, va fi amenajat un acoperiș verde pe terasa de la etajul 5 al clădirii Primăriei municipiului Suceava”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Municipiul Suceava este partener în cadrul acestui proiect cu mari orașe din Europa: Breda (Olanda), Espoo (Finlanda), Limerick (Irlanda), Messina (Italia), Poznan (Polonia), Santa Pola (Spania), Tartu (Estonia) și Budapesta (Ungaria).