Petru-Dănuț Lucaci, bărbatul în vârstă de 48 de ani, din Putna, care și-a înjunghiat finul în urma unui conflict iscat din senin, și-a aflat joi pedeapsa pe care trebuie să o execute. Mai exact, Tribunalul Suceava l-a condamnat la 4 ani de închisoare după ce l-a găsit vinovat de comiterea infracțiunii de ”tentativă de omor”. Bărbatul a fost cercetat inițial pentru comiterea infracțiunii de ”loviri sau alte violențe”, dar ulterior, după consultarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, s-a dispus schimbarea încadrării juridice în „tentativă de omor”.

Incidentul care a dus la reținerea lui Petru-Dănuț Lucaci s-a petrecut chiar la locuința acestuia. Finul agresorului, Ionuț-Adrian Aga, și un alt prieten, Cristian-Marian Galan, au mers la locuința lui Lucaci unde au consumat băuturi alcoolice.

La un moment dat, gazda, aflată în stare avansată de ebrietate, a reclamat că i s-ar fi furat niște bani. Cearta care a urmat a degenerat rapid, iar Lucaci a scos din buzunar un briceag de dimensiuni mici, cu care și-a tăiat finul, provocându-i o plagă de circa 2-3 centimetri. Pentru ca lucrurile să nu ia o turnură și mai gravă, oaspeții au ales să plece. Când au ajuns la locuința tânărului înjunghiat, prietenul său a sunat la 112 și a cerut ajutorul unui echipaj medical, dar și al poliției. Victima a fost dusă direct la Spitalul Județean Suceava, în stare stabilă hemo-dinamic, stabilindu-i-se diagnostic preliminar ”plagă înjunghiată zonă torace”.