Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Olivia Ioana Vlad, face un nou apel către populație și către instituțiile publice din județ să respecte „dreptul la viață și la sănătate” al tuturor și, în mod deosebit, să respecte munca personalului medico-sanitar, cu trimitere directă la manifestația împotriva vaccinării, care a avut loc duminică, 15 noiembrie a.c., la Suceava. „Nu faceți activitatea de asistență medicală imposibil de realizat prin acțiuni iresponsabile precum manifestarea de protest organizată duminică, 14 noiembrie a.c., în centrul civic al municipiului Suceava. La această manifestare s-au încălcat flagrant măsurile de protecție prin numărul mult mai mare de participanți decât cel recomandat de CNSU, nepurtarea măștii de protecție și nerespectarea distanțării sociale”, a subliniat Olivia Vlad.

Aceasta a arătat că prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență din data de 8 noiembrie 2021 se recomandă măsuri de prevenire și control a infecțiilor propuse de a se aplica pe durata stării de alertă, printre care limitarea numărului de participanți la mitinguri și demonstrații la maximum 100 de persoane și purtarea măștii de protecție. De asemenea, recomandarea este ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

„Această afecțiune Covid-19 este o boală transmisibilă, astfel încât privește întreaga societate. Mai înainte de orice alte drepturi, toți cetățenii acestei țări, ai acestui județ, au dreptul la viață și la sănătate. Este bine cunoscută expresia: <Libertatea noastră se termină acolo unde începe libertatea celuilalt>, a lui John Stuart Mill. Acest lucru are o foarte mare importanță atunci când oamenii trăiesc într-o comunitate. Adevărata libertate nu implică scutirea de orice obligație, de orice disciplină, ea nu exclude legile care sunt gândite drept și corect”, a mai transmis directorul DSP Suceava.