Jandarmii suceveni au anunțat că au sancționat cu amendă de 3.000 de lei cei doi organizatori ai protestului care a avut loc duminică în centrul municipiului Suceava.

Este vorba de reprezentanții Grupului Civic Suceava Educată și ai Asociației Bucovina Profundă, care și-au asumat rolul de organizatori. Amenzile au fost aplicate pentru că nu s-au respectate condițiile impuse la autorizarea protestului.

Grupul Civic Suceava Educată este condus de Marius Cârneală, iar Asociația Bucovina Profundă îl are președinte pe doctorul Mircea Pușcașu.

Având în vedere prevederile din perioada de stare de alertă la protest puteau participa maximum o sută de persoane, care să respecte distanțarea socială, să poarte măști de protecție și fie vaccinați cu schema completă ori trecuți prin boală. Nici una din aceste măsuri nu a fost respectată. E drept, nici jandarmii nu au părut a face vreun efort pentru a încerca să aducă protestul în legalitate. Probabil, din cauza numărului mare de participanți, jandarmii au apreciat că este periculos să încerce să ia măsuri mai dure.    

”Jandarmii suceveni au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la protestul organizat pe esplanada din centrul Municipiului Suceava. Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost desfășurarea în condiții de siguranță și fără incidente a manifestării.

Totodată, participanților la manifestație li s-au adus permanent la cunoștință prevederile legale și măsurile care necesită a fi respectate, aceștia fiind avertizați verbal”, a transmis Jandarmeria Suceava.