Cei mai valoroși canotori din lume au fost invitați să participe la sfârșitul săptămânii trecute, în Elveția, la Mirabaud BaselHead Regatta, o cursă de 6,4 kilometri desfășurată pe fluviul Rin, în inima orașului Basel. Campionii prezenți la startul celei de-a XI-a ediții a evenimentului au fost împărțiți în 100 de echipaje care s-au întrecut în bărci de 8+1, la feminin și masculin, premiile puse la bătaie de organizatori fiind pe măsură.

Trei din cei patru canotori care au reprezentat România la Mirabaud BaselHead Regatta sunt suceveni, este vorba de campioana olimpică Ancuța Bodnar, care a mers în Elveția însoțită de Simona Radiș, colega sa din echipajul de dublu vâsle învingător la JO de la Tokyo, și de vicecampionii olimpici în proba de dublu rame, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă.

Barca feminină „Great 8” în care au vâslit Simona Radiș și Ancuța Bodnar a terminat pe poziția secundă cursa din Țara Cantoanelor, în vreme ce echipajul masculin din care au făcut parte Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă a sosit al nouălea.