Printre sucevenii infectați cu SARS-CoV-2 se află, în aceste zile, și multe cadre medicale din spitale. În spitalele din Suceava, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Siret sunt 88 de angajați infectați și 6 în carantină, contacți direcți ai unor persoane pozitive. Cele mai multe cadre medicale infectate sunt în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava - 43 de persoane, medici, asistenți medicali, infirmiere, brancardieri, îngrijitoare și doi angajați TESA. În celelalte spitale din județ, cele mai multe cadre medicale infectate sunt la Spitalul Municipal Rădăuți. Conform managerului Dan Vatră, la această unitate medicală sunt 24 de angajați confirmați pozitivi și 2 contacți direcți, aflați în izolare la domiciliu.

La Spitalul de Boli Cronice Siret, managerul Sorin Haraseniuc a declarat că sunt 8 angajați pozitivi: 2 medici, 2 asistenți medicali, 2 infirmieri, un farmacist și un chimist, toți cu forme ușoare, neinternați. O infirmieră a fost testată și confirmată pozitiv la revenirea din concediu, iar unul dintre medici era în izolare și s-a pozitivat acasă.

La Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret sunt 5 angajați pozitivi - 2 din cadrul personalului TESA, 2 asistenți medicali și 1 un lucrător de la serviciul de curățenie, potrivit managerului Tiberiu Rotaru.

Spitalul din Gura Humorului are 3 angajați confirmați pozitiv - o asistentă medicală și o infirmieră, ambele vaccinate, și un angajat TESA nevaccinat, iar în carantină se află un asistent medical și un muncitor, ambii vaccinați, a declarat managerul Cornel Vieru.

Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc are 5 angajați pozitivi – doi asistenți medicali, un șofer, un portar și un registrator medical, iar doi asistenți medicali de farmacie sunt în izolare (negativi la testare).

Până la ora difuzării acestei știri nu avem datele de la spitalele din Fălticeni și Vatra Dornei.