Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au anunțat că au pus în mișcare acțiunea penală față de doi indivizi din Ialomița, acuzați că au înșelat un sucevean căruia i-au vândut două inele din metal fără valoare pe post de aur.

Totul a plecat de la o reclamație din data de 14 ianuarie, când Secția Rurală de Poliție Bălcăuți a fost sesizată de un bărbat care a anunțat că în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DJ 209, în localitate, a fost oprit de doi necunoscuți care nu vorbeau corect românește și care i-au spus că au rămas fără motorină la mașină. După un mod de operare care nu e nou, cei doi (care vorbeau doar parțial românește, sau mai degrabă așa a vrut să pară) s-au plâns că nu au bani asupra lor, dar au două inele pe care vor să le vândă la un preț convenabil.   

Localnicul s-a lăsat păcălit și a achitat 300 de lei pe un ghiul și 100 de lei pe al doilea.

După doar câteva minute, păgubitul s-a lămurit că a fost înșelat și a sunat la poliție.

Sesizați la timp, polițiștii au reușit să îi identifice pe cei doi suspecți, unul de 34 de ani și unul de 36 de ani, ambii din județul Ialomița.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore în arestul poliției județene sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

Sâmbătă, 15 ianuarie, prin decizia procurorului de caz, cei doi au fost lăsați în libertate, dar plasați sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile. Cei doi au impuse obligații și restricții de mișcare de la care nu au voie să se abată.

”Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare” se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.