Opt cadre didactice de la Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc au participat recent la trei cursuri de perfecționare în Spania și Cehia. Cursurile s-au desfășurat în cadrul proiectului Erasmus+ din domeniul educației școlare: „Strategii inovative pentru un mediu de învățare european” și au avut ca teme: metode moderne în educație, coaching-ul educațional, creativitatea, colaborarea, gândirea critică și abilitățile de comunicare.

Prof. Alina Elena Cuciurean, directorulColegiului Silvic „Bucovina”, ne-a spus că proiectul a avut ca scop formarea a 21 de cadre didactice titulare ale colegiului, care fac parte din toate ariile curriculare, cu diferite responsabilități în cadrul școlii. Acestea au participat la cursuri care se pliază pe nevoile de formare identificate în rândul profesorilor: dobândirea de cunoștințe și abilități pe care să le aplice la clasă astfel încât să vină în sprijinul elevilor cu probleme de citire, de înțelegere a unui text citit, de exprimare a unui punct de vedere sau de operare cu cifre. Furnizorii de curs aleși au fost: Dorea Educational Institute- Limassol (Cipru), ITC International Praga (Cehia), Euromentor Barcelona (Spania), Learning Together Porto (Portugalia), Erasmus Learnig Academy Bologna (Italia) și Europass Teacher AcademyBarcelona (Spania).

„Prin participarea la activitățile de formare, cadrele didactice s-au familiarizat cu noi metode, tehnici și instrumente de lucru: învățarea mixtă și modelul de clasă răsturnată (blended learning și flipped classroom), metode de valorificare a stilurilor de învățare și a inteligențelor multiple, de pregătire a resurselor educaționale și valorificare a rezultatelor învățării, de învățare interactivă, de aplicare a bunelor practici în managementul clasei de elevi și de dinamizare a grupului”, a explicat directorul Alina Elena Cuciurean.

Colegiul Silvic „Bucovina” a obținut în anul 2021 și acreditarea pentru proiecte de mobilitate Erasmus+ în domeniul Educație școlară, iar prima mobilitate se va desfășura la începutul lunii mai 2022, la Praga. Tema cursului va fi digitalizarea în sala de clasă.