Primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a premiat pentru prima dată în istoria acestui oraș cuplurile care au împlinit cel puțin 50 de ani de căsătorie. Evenimentul, organizat la inițiativa primarului Vasile Iliuț, a avut loc la finalul săptămânii trecute, de Florii, la Casa de Cultură din localitatea Laura. În total au fost premiate 125 de cupluri, fiecare dintre acestea primind din partea Primăriei și Consiliului Local Vicovu de Sus câte o diplomă, un buchet de flori și o sumă de bani. În deschiderea manifestării toți cei prezenți în sală au asistat la Concertul de pricesne și cântece pascale „La umbra Crucii Tale”, susținut de reprezentanții bisericilor și școlilor din Vicovu de Sus.

După spectacol, primarul Vasile Iliuț le-a mulțumit celor 125 de cupluri pentru ceea ce au făcut pentru orașul Vicovu de Sus. El a spus că este extrem de emoționat și datorită faptului că printre cei care sunt premiați se numără și părinții săi.

„Este o zi specială pentru că dumneavoastră sunteți speciali”, le-a transmis Vasile Iliuț celor 125 de cupluri. El a subliniat faptul că întreaga comunitate din Vicovu de Sus este puternică și pentru că orașul are un număr atât de mare de cupluri care au împlinit cel puțin 50 de ani de căsătorie. „Sunteți cetățeni ai orașului Vicovu de Sus, sunteți părinții noștri, sunteți profesorii noștri. Am emoții foarte mari pentru că sunt în fața dumneavoastră și sunt bucuros să văd o sală atât de plină de oameni în vârstă, care au trecut prin viață, iar asta ne spune că avem o comunitate puternică și avem un oraș puternic. Acolo unde avem oameni în vârstă avem și multă înțelepciune. Și înțelepciunea este la dumneavoastră după ani și ani de experiență. Dumnezeu v-a ajutat și astăzi suntem aici și ne putem bucura de această sărbătoare. Vă mulțumesc pentru că sunteți aici”, a mai declarat Vasile Iliuț. Primarul din Vicovu de Sus le-a mulțumit și consilierilor locali care au aprobat această inițiativă pe care a avut-o de a-i premia pentru prima dată pe cei care au împlinit cel puțin 50 de ani de căsătorie, dar și pentru sprijinul acordat în aprobarea proiectelor pentru dezvoltarea orașului.

Invitat să ia cuvântul, protopopul de Rădăuți, preotul Ionel Maloș, a spus că toate cele 125 de cupluri de aur sunt temelia societății, a comunității din Vicovu de Sus. „Dacă dumneavoastră nu erați, astăzi poate nici noi nu ne aflam aici, nici nu îl slăveam pe Dumnezeu, nici nu ne bucuram alături de dumneavoastră. Avem nevoie de dumneavoastră, avem nevoie de modele sănătoase, de oameni credincioși. Avem nevoie de tot ceea ce ne puteți oferi. Iar la rândul nostru nu putem decât cel puțin în numele bisericii să vă mulțumim că ați dat viață generațiilor de vicoveni care vor urma, că sunteți alături de noi în continuare și nădăjduim ca bunul Dumnezeu să vă dăruiască bucuria Învierii încă cel puțin 50 de ani împreună de acum înainte. Dumneavoastră sunteți niște monumente ale vieții”, a transmis preotul Ionel Maloș.

La rândul său, pastorul Filip Nițu a spus că toate cuplurile sărbătorite sunt un exemplu pentru generațiile actuale. „Acum e un fel de predare de ștafetă. Aș vrea ca cei care rămânem după dumneavoastră să înțelegem astăzi un mesaj, că prin ceea ce se întâmplă aici este un fel de predare a unei mari responsabilități pentru noi, care urmăm. A fi familist cred că este cea mai înaltă chemare. Aș vrea ca noi, care rămânem după dumneavoastră, să putem continua să ne asumăm responsabilitatea de a trăi demni în această lume. Vă mulțumesc și vă mulțumim tuturor celor care ați trecut prin viață cu bine”, a precizat Filip Nițu. Sărbătorirea cuplurilor de aur din Vicovu de Sus s-a încheiat cu înmânarea premiilor pentru toți cei aniversați.