O parte din circuitul Pietrele Doamnei din masivul Rarău, marcaj cruce albastră, a fost închis. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Serviciului Salvamont Suceava, iar motivul pentru care s-a luat această decizie este acela că există risc crescut din cauza unor căderi de pietre produse pe partea sudică. În plus, o mare parte a acestui traseu este acoperit cu gheață, ceea ce impune folosirea de echipament adecvat și face traseul extrem de dificil.

”Momentan zona este instabilă și, din cauza condițiilor actuale (îngheț pe timpul nopții și dezgheț pe timpul zilei), încă nu se poate stabili amploarea zonei afectate. Declarăm secțiunea de traseu dintre Piatra Mare și Piatra Mică pe versantul sudic închisă. Se poate ajunge pe platoul Pietrei Mici pe varianta dinspre nord (de la cabana Rarău prin pădure, deși lanțurile sunt acoperite de zăpadă înghețată), cu întoarcere pe același traseu. Tot de la cabana Rarău se poate ajunge pe același marcaj doar până la baza Pietrei Mari cu întoarcere pe același traseu. Continuarea circuitului din acest punct și din cel de la baza Pietrei Mici implică asumarea unui risc, momentan necunoscut atât pentru turiști, cât și pentru salvatori”, se arată într-o postare a Serviciului Salvamont Suceava.

Reprezentanții acestui serviciu au mai amintit că la peste 1.400 de metri altitudine, zăpadă este bătătorită și înghețată și are grosimi considerabile, chiar și de doi metri, ceea ce face deplasarea dificilă fără echipamentul adecvat.