Moderna bază sportivă Civica – Sport Center, din Șcheia, a găzduit sâmbătă și duminică prima ediție a Cupei Voronskaya – Civica, la minifotbal. La chemarea organizatorilor au răspuns 15 echipe, este vorba de Grant Elite Piatra Neamț, Fiesta Roman, Amicii – Casa Group Suceava, Mușatinii Suceava, EcoOptic Suceava, Rania Home Suceava, Royal Stone Măneuți, Bucovina Vicov, United Forest Dumbrăveni, Family Suceava, For You Boys Suceava, Rutenii Dărmănești, Las Vegas Suceava, Dor Suceava și Inter Bucovina Câmpulung Moldovenesc.

La capătul a două zile aprige de concurs, cu meciuri spectaculoase, de un bun nivel calitativ, trofeul pus în joc a ajuns în posesia celor de la Bucovina Vicov, care s-au impus în ultimul act cu 5-2 în fața celor de Las Vegas, izbutind să revină de la 0-2. În finala mică, Dor Suceava a trecut cu 6-2 de Amicii – Casa Grup.

La festivitatea de premiere, organizatorii au acordat și trei premii speciale. Dan Cucoș (Dor Suceava) a ieșit golgheterul competiției, Dănuț Tipa (Las Vegas Suceava) a fost ales cel mai bun portar, în timp ce Cosmin Coroamă (Bucovina Vicov) a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

Echipa campioană, Bucovina Vicov, s-a bazat la Cupa Voronskaya – Civica pe următorul lot de jucători: Gabriel Coroamă, Beniamin Cîrdei, Robert Vicol, Ovidiu Rusu, Timotei Rusu, Iosif Cîrdei, Marcel Maftean, Vasile Chirilescu, Alin Schipor, Cătălin Solcan, Cosmin Coroamă și Alin Cârdei.

Arbitrajul turneului a fost asigurat de Vasile Tacu, Ghiță Ignătescu, Ionuț Tcaciuc și Bogdan Pintilii.