Peste 180 de polițiști suceveni au fost de serviciu, zilnic, în minivacanța de Rusalii, fiind angrenați în acțiuni de control trafic, dar și alte genuri de acțiuni, pe linie de ordine publică sau privind prevenirea faptelor de furt.

Polițiștii au ridicat 64 de permise de conducere și 21 de certificate de înmatriculare.

”O prioritate a fost prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool, polițiștii acționând pe toate segmentele de drum pentru identificarea celor care consumă alcool și se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranța traficului rutier.

Până acum, pe perioada minivacanței au fost au fost identificați în flagrant 14 autori de infracțiuni, majoritatea fiind șoferi băuți la volan”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, făcând referire la intervalul de sâmbătă dimineață și până luni la prânz.

Au fost depistați șoferi băuți pe raza municipiului Rădăuți, în Siret, la Vatra Dornei și la Frătăuții Vechi, asta ca să dăm doar câteva exemple. A fost și un caz, la Volovăț, în care un minor, la volanul unui VW Transporter, a intrat cu mașina într-un stâlp, la vederea echipajului de poliție cu care s-a intersectat.

Minorul în vârstă de 17 ani, din Volovăț, a încercat să fugă, însă, după o scurtă urmărire cu poliția după el, a oprit. Tânărul luase mașina din curtea tatălui său.

În acest caz polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “furt în scop de folosință“

”Din fericire, în acest interval nu au fost înregistrate evenimente deosebite, motiv pentru care le mulțumim cetățenilor care au înțeles să petreacă sărbătoarea Rusaliilor în siguranță, cu respectarea legii”, a mai transmis comisarul-șef Epureanu.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte regimul legal de viteză, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, să nu efectueze depășiri neregulamentare sau riscante, să nu uite de politețea rutieră și să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe.