Traficul de mărfuri - transporturi umanitare, combustibil etc. la Punctul de Trecere a Frontierei Siret este în continuare dificil de gestionat. Numai în ultima săptămână, în perioada 6-13 iunie a.c., prin PTF Siret au fost procesate 5.545 de mijloace de transport marfă. O informare transmisă, marți, de Prefectura Suceava arată că numărul de tiruri care intră în țară pe la frontiera cu Ucraina este aproximativ egal cu cel al tirurilor care trec în Ucraina și că nu sunt diferențe semnificative de la o zi la alta. De remarcat este că în perioada minivacanței de Rusalii, 10-13 iunie, au fost procesate cu aproape 200 de transporturi mai mult față de primele patru zile ale săptămânii trecute, respectiv 2.861 de tiruri, față de 2.684.

Transporturile de ajutoare umanitare sunt prioritizate în vederea asigurării integrității materialelor perisabile și de primă necesitate, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava din data de 19 mai a.c.. În perioada 6-13 mai au fost prioritizate 23 de transporturi de ajutoare umanitare. 

În comunicatul transmis de Prefectură se arată că la PTF Siret se află zilnic angajați ai Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” pentru a gestiona eventuale situații de urgență în zona de așteptare a camioanelor. Astfel, în proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Siret și în subunitatea Gărzii de Intervenție Siret se află în permanență două ambulanțe SMURD tip B2 și o autospecială de primă intervenție și comandă care să asigure prima intervenție în situația producerii unui incendiu în coloana de dispunere a automarfarelor sau alte situații de urgență de natură medicală.

De asemenea, au fost suplimentate efectivele de polițiști și polițiști rutieri, cu crearea unor puncte fixe de preselecție și organizarea de activități de patrulare și fluidizare a traficului pe segmentul E85 – municipiul Suceava – DN2H Iacobești, DN2 / DN17A în zona Ratoș, intrarea în orașul Siret și intersecția către Negostina, respectiv la intersecția DN2 / DJ 209D, oraș Siret- Vama Siret, Iacobești – Dornești – Siret, care intră în dispozitiv în funcție de situația de pe teren.