Caz cu totul ieșit din comun, luni noapte, când un tânăr a sunat la 112 și a anunțat că s-a certat cu părinții, s-a suit beat la volanul unui autoturism BMW și solicită să fie oprit de către un echipaj de poliție. Sesizarea s-a confirmat, tânărul de 23 de ani fiind găsit de polițiști în zona pe care a indicat-o.

Echipajul de serviciu de la Poliția Rădăuți a fost anunțat, în jurul orei 23.00, de apelul de urgență ieșit din comun,

Polițiștii s-au deplasat în locul indicat, pe strada Tomșa Vodă, la Solca, unde, în dreptul unui bar, au identificat BMW-ul în cauză, care era pornit, pe avarii. La volan era un tânăr în vizibilă stare de ebrietate. Gabriel U., în vârstă de 23 de ani, din Botoșana, a fost testat la fața locului cu etilotestul, rezultatul valoarea de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul le-a spus polițiștilor că în urma unor discuții în contradictoriu cu părinții a plecat de acasă, de la Botoșana, la volanul autoturismului marca BMW, deplasându-se la un bar, unde a consumat băuturi alcoolice, iar ulterior a condus spre Solca, în locul în care a fost identificat. Nu știm dacă tânărul mai are ceva de ascuns, însă cert este că el a sunat la 112 și s-a autodenunțat. 

Tânărul în vârstă de 23 de ani a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. 

Pe numele lui Gabriel U. a fost deschis dosar penal privind infracțiunea de  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cercetările urmând a fi continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Tânărului i s-a adus la cunoștință că nu mai are dreptul de a conduce.