Polițiștii de la Secția Rurală Mălini au oprit la timp un șofer pericol public, în urma unui apel la 112, prin care au fost anunțați că pe DN 2E, la Cornu Luncii, un autotren cu remorcă este condus de un bărbat aflat în stare avansată de ebrietate. Apelul la 112 a fost efectuat joi, în jurul orei 12.45.

Autotrenul Volvo a fost reperat și oprit în trafic pe DN 2E Gura Humorului - Fălticeni, la volan fiind un bărbat din Bistrița-Năsăud, care emana un puternic miros de alcool. În urma verificării cu etilotestul a rezultat că Iosif Dohotaru avea concentrația de 1,38 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior s-a constata că bărbatul nici nu posedă permis de conducere valabil în România.

Individul pericol public a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Având în vedere cumulul de infracțiuni (fapte cu o gravitate dublată și de faptul că acesta conducea un vehicul greu), polițiștii de la Mălini au emis pe numele bistrițeanului o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

În după-amiaza zilei de joi, bărbatul a fost condus sub escortă în Centrul de Arest al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a atras atenția că numai pe parcursul zilei de joi au fost cinci cazuri de șoferi depistați la volan cu alcoolemii mari.

”În urma probatoriilor administrate polițiștii au dispus reținerea față de doi șoferi pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Și în acest weekend polițiștii vor fi în teren și vor organiza acțiuni pentru identificarea șoferilor care conduc sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului”, a declarat Ionuț Epureanu.