Un șofer aflat în stare avansată de ebrietate, care a pierdut controlul asupra mașinii pe care o conducea, a distrus cinci plase de gard metalic şi o poartă, de la un imobil din Păltinoasa, ajungând cu mașina până în livada păgubitului.

Joi, în jurul orei 19.40, polițiștii de la Compartimentul Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi că pe un drum comunal din Păltinoasa un șofer beat a făcut pagube pe o proprietate. La fața locului a fost identificat autoturismul Skoda Octavia, în livada proprietarului. Șoferul a fost găsit lângă mașină, stabilindu-se ulterior că este vorba de Gavril Cozan, din Stulpicani.

Din cercetări a rezultat că, într-o curbă la dreapta, bărbatul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, mașina părăsind partea carosabilă prin dreapta și distrugând tot ce a întâlnit în cale până în livadă.

Etilotestul a ”explicat” cum de a ajuns mașina până în livadă. Bărbatul de la volan avea concentrația de 1,35 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul din Stulpicani a refuzat ulterior, la Spitalul orășenesc Gura Humorului, recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În aceste condiții, polițiștii au deschis dosar penal pentru refuzul recoltării de probe biologice, în vederea stabiliri alcoolemiei. Infracțiunea este pedepsită mai aspru decât consumul de alcool în sine, în sensul că nu există și posibilitatea aplicării unei amenzi penale, în locul amenzii.

Singura parte bună a acestui caz este că nimeni nu a fost rănit.