Miercuri a avut loc licitația pentru proiectarea integrală a proiectului de investiții cu finanțare europeană Aqua Park, în cadrul Complexului sportiv Suceava, din spatele zonei Metro.

Primarul Ion Lungu a precizat că la licitație au fost depuse două oferte, una din partea Total Businnes Land SRL din Alba Iulia cu terți susținători, a doua fiind a asocierii de firme Invigsion (lider), SC Neo Structural Enginnering SRL și Nox Internațional SRL din București.
Contractul presupune achiziționarea unor servicii de specialitate pentru întocmirea documentației tehnico-economice în vederea obținerii finanțării nerambursabile pe Programul Operațional Regional.
Aqua Park-ul va fi realizat pe o suprafață de 3,5 hectare şi va avea o clădire principală care va cuprinde: ansamblu de bazine; piscine acoperite; tobogane pe categorii de vârstă; grupuri sanitare; spații comerciale; birouri și spaţii administrative; vestiare și case de bilete; un ansamblu Wellness&SPA; un punct de prim ajutor.
Toate acestea ar urma să fie realizate pe o suprafață de 10.000 metri pătrați. Pe diferenţa de 25.000 de metri pătrați vor fi amenajate: piscine exterioare între care una cu valuri și una cu jacuzzi; tobogane exterioare independente; o plajă exterioară; bază observare pentru post salvamar; o fântână arteziană; dușuri, grupuri sanitare; spații tehnice; locuri de parcare.
„Valoarea maximă estimată pentru contract este de 2,9 milioane lei. Fiind o lucrare foarte complexă, la licitație, prețul cel mai scăzut are o pondere de doar 34%.
Vor fi necesari 11 experți tehnici în cadrul proiectării și pentru fiecare din aceștia punctajul va fi de maximum 6%. Perioada contractului este de 36 luni, realizare documentație + asistență depunere proiect pe fonduri europene (Studiu topografic, Audit energetic, Studiu de fezabilitate, Documentație obținere avize și acorduri, Proiectul tehnic, Autorizație de construire și organizarea execuției, Caiet sarcini pentru licitație etc.)”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.
În cadrul Programului Operațional Regional pentru perioada 2021-2027, la ADR Piatra Neamț, în portofoliul de proiecte de 100 milioane euro, municipiul reședință de județ are prins pentru finanțare proiectul Aqua Park Suceava cu valoarea estimată la 10.200.000 euro.