Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, marți, printr-un comunicat de presă, că a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru rețele de gaz metan pentru localitățile Berchișești, Drăgoiești, Ciprian Porumbescu, Dărmănești, Fântâna Mare, Boroaia, Bogdănești, Horodnic de Sus, Marginea, Vadu Moldovei, Preutești, Cajvana, Botoșana, Comănești, Pârteștii de Jos, Cacica, care se adaugă la Arbore, Iaslovăț, Volovăț, Burla, Milișăuți, Solca, Hănțești, Adâncata, Pojorâta, Fundu Moldovei, Rădășeni, Cornu Luncii, aprobate săptămâna trecută la finanțare. Potrivit lui Flutur, în ultimele două săptămâni, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) s-au aprobat proiecte de circa 220 milioane de euro pentru 33 de localități și mai sunt în așteptare proiecte ale altor 50 de primării, care ar urma să fie finanțate cu circa 50 de milioane de euro.

În afara acestor proiecte, au fost aprobate pe fonduri europene aducțiuni de gaz pentru Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița.

„Salut o nouă serie de pașii concreți făcuți în domeniul aducțiunii de gaz metan pentru județul Suceava. După eforturile făcute ani de zile de autoritățile sucevene, unele eșuate, rămânând să fie plătite de comunitățile locale, în sfârșit, în această vară, prin Programul Național de Investiții <Anghel Saligny>, pe care l-am susținut încă din vara anului trecut, mai întâi în PNL și apoi în coaliția de guvernare, aduc aminte că 33 de localități sucevene intră în linie dreaptă cu finanțarea rețelelor de gaze naturale”, a arătat Gheorghe Flutur.

Acesta a mai spus că, în calitate de șef al administrației publice județene, are „o mare mulțumire” că a reușit să convingă autoritățile de la București de necesitatea finanțării aducerii gazului metan ca sursă alternativă de încălzire pentru populație.

„Alături de aceste investiții, fiecare primărie din județul Suceava va primi minim un proiect de apă sau canal începând din această vară, însumând alte 330 milioane de euro. Acest lucru înseamnă creșterea confortului și a serviciilor publice destinate populației din județul Suceava”, a mai spus Gheorghe Flutur.