Mult așteptatele și anunțatele lucrări de reparații de pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, au început de pe porțiunea de la Zidul Morții, urmând ca pe 13,5 kilometri, până la Ilișești, să se toarne covor asfaltic nou. Două firme au început lucrările de asfaltare  și este de apreciat că s-au găsit soluții pentru a se lucra în afara orelor cu trafic ridicat. Astfel, se va lucra în intervalul ora 18.00-5.00.

Porțiunea de asfalt a DN 17 de la Șcheia are grad avansat de degradare, iar noul strat va îmbunătăți mult condițiile de deplasare.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, care gestionează lucrarea prin Secțiile de Drumuri Naționale Suceava și Câmpulung Moldovenesc, ne-a comunicat că un alt strat de asfalt nou va fi turnat pe o porțiune de 10 kilometri, pe sectorul Argestru-Iacobeni-intrare Mestecăniș.

În zona Iacobeni a DN 17 asfaltul este cel mai degradat, astfel că aceste lucrări sunt extrem de necesare.

De asemenea, tot în următoarea perioadă, se vor continua lucrările de microfrezare în vederea creșterii rugozității, în Pasul Mestecăniș, lucrări cerute de Poliția Rutieră, pentru siguranță rutieră, mai exact pentru aderență mai ridicată.