Elevii claselor a XI-a de la Colegiul Naţional Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc participă în această perioadă la tabăra de pregătire militară organizată la cabana de instrucție Colibița. După cum au transmis reprezentanții colegiului militar câmpulungean, activitatea reprezintă o modalitate practică de perfecționare a deprinderilor dobândite de elevi în cei trei ani de studiu la disciplina ,,Pregătire militară”.

„Tematica abordată este complexă și interesantă, cuprinzând aplicații de topografie militară, exerciții de prim ajutor, tehnici de supraviețuire”, spun organizatorii acțiunii.

Pe parcursul taberei, elevii de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” beneficiază de experiența specialiștilor de la Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” din Bistrița și de îndrumarea și sprijinul instructorilor militari din colegiu.

În primele zile de tabără, elevii ștefăniști au participat la un instructaj de protecție a muncii, și-au reamintit noțiunile de topografie militară și au făcut un marș până la Piatra lui Orban situată la 1.431 de metri altitudine, conform programului stabilit.