Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a stabilit data concursului pentru ocuparea funcției de manager al celei mai mari unități medicale din județ. Examenul va avea loc în ziua de 8 august a.c.. Președintele Consiliului de Administrație al spitalului, consilierul județean Ioan Bădeliță, a declarat, miercuri, că din comisia de examinare vor face parte managerul Institutului Regional de Gastroenterologie – Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor”, Cluj-Napoca, dr. Mihai Mleșnițe și conf. univ. dr. Andrei Stefan Neștian, director al Departamentului de Management, Marketing și Administrarea Afacerilor de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, specialist în managementul calităţii și în analiza și evaluarea performanțelor organizaționale.

Comisia de contestații este formată din conf. univ. Florentina Ligia Furtunescu, de la Disciplina de Sănătate Publică şi Management din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, prorector pentru strategie instituțională, evaluare academică și calitate și coordonator de module de formare universitară și postuniversitară în domeniul sănătății publice și al managementului serviciilor de sănătate, și șef de lucrări dr. Liviu Stafie, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, medic primar sănătate publică și management sanitar.

Până acum și-au anunțat intenția de a participa la concurs doi candidați: actualul manager interimar, medicul cardiolog Alexandru Calancea, și fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuți, avocatul Traian Andronachi.