Un echipaj de la Compartimentul Rutier al Poliției municipiului Vatra Dornei, care se afla, marți, în jurul orei 12.00, în serviciu de control trafic pe DN 17B, pe raza comunei Dorna Arini, a identificat un autoturism Skoda care acroșase de puțin timp cu partea dreaptă spate un parapet metalic de protecție, șoferul fiind în mașină.

Polițiștii au constatat, după legitimare, că la volan era un bărbat din municipiul Vatra Dornei, Gheorghe Rusu, care era în evidentă stare de ebrietate. În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat concentrația de 1,15 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, verificarea bazei de date a indicat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere.

„Șoferul” pericol public a fost dus de polițiști la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

S-a constatat așadar cumul de infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Având în vedere gradul de pericol public, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia a fost transportat, sub escortă, în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.