Primăria comunei Șaru Dornei și Administrația Parcului Național „Călimani” organizează, la final de săptămână, ediția a XV-a a Sărbătorii ”Bujorului de Munte”. Un întreg șir de evenimente începe de vineri, 17 iunie, și continuă până în seara zilei de 19 iunie, la Șaru Dornei.
Ziua de vineri va fi dedicată competiției ”Descoperă comuna Șaru Dornei”, traseu montan prin principalele puncte de atracție din Munții Călimani, după care, de sâmbătă, se va trece la evenimente diversificate care au loc la Șaru Dornei.
Printre altele, se vor marca 100 de ani de la sfințirea Bisericii ”Sf. Dimitrie” Neagra Șarului, vor avea loc lansări de carte și recital de poezie, vizionarea filmului documentar ”Haiducul Niculiță”, competiție de Paint Ball, iar spre seară vor avea loc recitaluri muzicale (Grup Folk Panaci, Soul Folk Music, Aurel Niamțu) dar și discotecă în aer liber.
Duminică dimineață va avea loc unul dintre cele mai importante momente, vizitarea Parcului Național Călimani pentru admirarea ”Bujorului înflorit”, cu plecare din stația de autobuz Neagra Șarului.
Primăria Șaru Dornei va organiza festivitatea de premiere a cuplurilor care au 50 de ani de căsătorie, dar și o expoziție de elemente tradiționale, cu Șezătoare.
După ora 13.30, la Șaru Dornei vor începe recitaluri folclorice, printre alții cu Laura Olteanu, Doina și Ciprian Petroaie, Andreea Florea, Pamfil Roată, Larisa Țugui, Alexandru Norocel, Cătălin Ciobanu, Recital Negrea Baltaru Cătălina și Band-ul.
Sărbătoarea se va încheia cu un foc de artificii, duminică, la 22.30.
Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate activități distractive pentru copii și adulți, standuri de produse locale și expoziții realizate împreună cu ”Domeniul Cailor”, pentru o gamă cât mai diversă de activități dedicate turiștilor.
Bujorul de munte este una din cele mai rare plante ale munților.
În prezent bujorul de munte este una din plantele aflate pe cale de dispariție și este protejat de lege. Acum, la mijloc de iunie, bujorul de munte poate fi admirat în toată splendoarea sa, în munții Călimani.
Comentarii