Zilnic, polițiștii suceveni intervin chiar și la patru-cinci cazuri în care se sesizează agresiuni în familie, de regulă agresiuni soț-soție, însă doar mică parte din scandaluri se concretizează cu depunerea de plângeri, leziuni constatate medico-legal, ordine de protecție etc.

Un caz de agresiune atât de „serios” încât s-a rezolvat înainte ca poliția să ajungă la fața locului a fost sesizat marți, în jurul orei 14.00, la Secția Rurală de Poliție Gălănești. O femeie din Voitinel a sunat la 112 și a anunțat că este agresată de soț.

Echipajul deplasat la Voitinel, în comunitatea romă, a găsit-o doar pe sora femeii care sunase la 112. Aceasta a relatat că între sora sa și concubinul acesteia a avut loc un scandal, femeia fiind lovită cu palma de către bărbat.

Bărbatul și femeia plecaseră deja la Rădăuți, unde locuiesc împreună. Polițiștii i-au căutat și la Rădăuți și i-au găsit. Cei doi au declarat că s-au împăcat și nu mai doresc alte cercetări în cauză. A fost completat un formular de evaluare a riscului, rezultând faptul că nu există un risc iminent.

Femeia nu a dorit să formuleze plângere prealabilă împotriva concubinului său și a refuzat intervenția unei ambulanțe la fața locului care să îi acorde îngrijiri medicale.

Procedural, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii ”violență în familie”, care însă mai mult ca sigur va fi clasat.