În jur de 35-40 de suceveni au pus la cale un protest privind creșterea prețurilor la carburanți în miezul zilei de duminică, blocând activitatea normală de la mai multe benzinării din zona Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, pe sectorul DN 17, care leagă Suceava de Ardeal.

După modelul deja cunoscut, oamenii au stat la coadă la stațiile PECO, dar au alimentat o cantitate insignifiantă de benzină sau motorină. Unii au alimentat ceva mai mult, dar au achitat carburantul cu un morman de monede, trăgând cât mai mult de timp.

Conform unor fotografii și imagini primite de redacția Monitorul de Suceava, șoferii au alimentat cu sume de genul 55 de bani sau 74 de bani.

În scurt timp, la benzinării s-a format coadă, după care coloana de mașini a început să se adune și pe șosea. Vizate de protestul grupului adunat în acest scop au fost  șase benzinării, trei din zona Gura Humorului și trei din zona Câmpulung Moldovenesc.

Efectul mai puțin plăcut este că pe DN 17, de la Gura Humorului la Sadova, s-au format cozi și s-a circulat greu. Foarte mulți dintre participanții la trafic au fost însă solidari, ”aplaudând” cu claxoane protestul șoferilor.

Proteste similare au avut loc în mai multe localități din țară.