Un individ din Șcheia, cunoscut pentru comiteea mai multor fapte cu violență, inclusiv o tentativă de omor deosebit de grav, pentru care a fost condamnat, a primit o nouă pedeapsă, într-un dosar de tâlhărie calificată – furt comis prin violență.

Mihai Gherman, zis „Porcu”, a primit 4 ani de închisoare pentru o tâlhărie comisă la Șcheia, pedeapsă la care se adaugă și 778 de zile, rest dintr-o pedeapsă mai veche, în urma unei eliberări condiționate. Pedeapsa rezultantă stabilită de Judecătoria Suceava în cazul lui Mihai Gherman este de 4 ani și 778 zile de închisoare.

Sentința nu este definitivă, poate fi atacată cu apel, însă judecătorii i-au menținut individului arestul preventiv, până la o sentință finală. În același dosar de tâlhărie a fost condamnat și Mihai Gherman, 3 ani cu suspendare, cu termen de încercare de 3 ani și 6 luni. De altfel, Gherman se află după gratii, arestat preventiv, din august 2021, data comiterii ultimei fapte.

În octombrie 2012, la restaurantul Vama Veche Șcheia, Mihai Gherman (23 de ani), alias „Porcu”, o mai veche cunoştinţă de-a poliţiştilor încă de atunci, însoţit de un amic de-al său, Dumitru Elvis Rostaş (23 de ani), s-a luat la ceartă, în urma unui conflict spontan, cu doi tineri din municipiul Suceava. Surse judiciare au precizat la vremea respectivă că scandalul ar fi fost provocat de Gherman, care ar fi început să arunce cu veselă înspre masa victimelor. Între cei patru a avut loc o încăierare, iar „Porcu” a scos un cuţit şi i-a înjunghiat pe cei doi tineri din municipiul Suceava. Unul dintre ei a ajuns la spital cu intestinele pe afară, fiind pur şi simplu eviscerat în urma loviturii de cuţit. Individul a primit 10 ani de închisoare, pentru tentativă de omor deosebit de grav.