Timp de trei zile, în județul Suceava s-au desfășurat o serie de competiții sportive aparte, în care participanții sunt persoane cu dizabilități, care au demonstrat că prin voință și antrenament, pot face lucruri extraordinare.

Evenimentul, intitulat „Disabled Persons' Olympics 2022”, a ajuns la ediția a 6-a, după o pauză de doi ani, impusă de pandemie și este organizat de Consiliul Județean Suceava, DGASPC Suceava prin Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități O Nouă Șansă Todirești.

„La competițiile sportive au participat aproximativ 160 de participanți tineri și adulți, persoane cu dizabilități, din 8 centre de copii și adulți din subordinea DGASPC Suceava și Centrul de Educație Incluziva Suceava.

În data de 15 iunie a avut loc competiția de tenis de masă, pe 16 iunie competiția de baschet iar pe 17 iunie competiția de fotbal. Pe parcursul celor trei zile 4 centre de copii au jucat între ele, la fel cum la nivelul adulților, confruntarea sportivă a fost între reprezentanții a 5 centre”, a precizat Marius Boghian, unul dintre cei care au fost implicați în organizarea evenimentului la nivel județean.

Cele 9 centre participante la „Disabled Persons' Olympics 2022” au fost:

Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, Centrul de servicii multifuncționale de tip rezidențial Suceava, CSEI Suceava, CabR “O nouă șansă” Todirești, CRRN Costâna, CSS Mitocu Dragomirnei, CSS “O nouă viață” Siret și CRRN Sasca Mică.