O fetiță în vârstă de 12 ani, Diana Mihalache, are nevoie de susținere financiară pentru o intervenție chirurgicală la coloana vertebrală. Diana, „o elevă premiantă cu 10 pe linie”, după cum ne-a spus reprezentanta fundației umanitare Nord 2001, Gabriela Șerban, care și-a asumat misiunea de strângere de fonduri, a fost diagnosticată în decembrie 2001 cu scolioză malformativă în S.  „Momentan poartă corset, iar una dintre coaste îi atinge plămânul existând pericolul ca acesta să fie perforat”, a declarat Gabriela Șerban. Fetița  necesită o operație de urgență, care poate fi efectuată în București, la Brain Institute, o clinică privată care deține un robot performant cu ajutorul căruia intervenția chirurgicală poate fi realizată în siguranță și cu succes. Costul operatiei este de 25.000 euro, „o sumă mică atunci când discutăm de viața unei persoane și de oameni inimoși care mereu se mobilizează și ajută”, consideră Gabriela Șerban.

Diana suferă și de diabet insulino-dependent, iar mama ei, Monica, are de asemenea multiple probleme grave de sănătate, care nu-i permit să lucreze - carcinom tiroidian cu metastaze, ciroză biliară, spondilartrită axială bilaterală, hernie de disc, hernii cervicale.  „Cancerul a recidivat, ceea ce face ca Monica să nu poată munci și să fie în imposibilitatea de a-și salva fetița, lumina ochilor și glasul sufletului ei. Ei și Dianei le este greu să ceară suport, însă sunt la capătul puterilor”, a mai spus Gabriela Șerban.

Cei care doresc să o ajute financiar pe Diana pot depune bani în contul mamei ei:  titular Monica Daniela Mihalache, cont lei: RO64 RZBR 0000 0600 2237 8014 sau cont euro: RO04RZBR0000060023640870, la Raiffeisen Bank, cod Swift bancă: RZBRROBU

Pentru administratorii de firme, fundația umanitară Nord 2001 pune la  dispoziție, la cerere, conturile proprii și contract de sponsorizare pentru deducere, cu mențiunea că în conturile mamei vor fi transferate integral sumele donate; fundația nu percepe nici un comision.