O tragedie cumplită s-a consumat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce elevii unei clasa a VIII-a de la Școala 9 din Suceava participau la petrecerea de banchet de după absolvire, la un restaurant din Suceava. În timp ce copiii dansau, unui băiat în vârstă de 14 ani i s-a făcut rău. Băiatul s-a dus la o masă, pe un scaun, unde s-a sprijinit cu capul pe masă. Tatăl acestuia a constatat în scurt timp că băiatul este inert. La locul petrecerii a fost chemat de urgență un echipaj medical.

Personalul de la Serviciul de Ambulanță Suceava a constatat că băiatul este în stop cardio-respirator, a fost resuscitat și transportat la Spitalul de Urgență Suceava în viață, cu puls. Din păcate, pe parcursul nopții, băiatul a trecut prin mai multe episoade de fibrilație ventriculară și a decedat, în jurul orei 4.30 dimineață.

Conform primelor informații pe care le are poliția, băiatul avea probleme de sănătate anterioare cunoscute (mai multe afecțiuni asociate) și era însoțit la petrecere de părinți, nepunându-se problema să fi făcut vreun abuz. Conform procedurilor, poliția a deschis un dosar penal de moarte suspectă și a dispus efectuarea necropsiei, pentru stabilirea cauzei decesului.